Är du i Gävle och är sugen på smörgåstårta? Här på Södra Kungsgatan 13 står vi redo att leverera läckerheter för alla typer av fest eller vardag. Våra tårtor är perfekta för mötet på jobbet, sammankomsten med släkten eller varför inte en lyxig lunch med hjärtevännen? Läs mer här.

Smörgåstårta Gävle – vilka typer finns det?

Skinka och leverpastej är klassikern som så klart finns, men här finns även vegetariska alternativ och skagen. Vi bakar våra bottnar själv. Du kan välja mellan råg och vete i dessa. Känner du för att baka din smörgåstårta själv? Inga problem! Vi säljer våra smaskiga bottnar här hos oss. Om du vill boka en läcker tårta, kontakta oss här.

Varifrån kommer denna läckerhet?

Smörgåstårtor blev mer och mer populära från 1940 och framåt, då ransoneringen slutade och tillgång på råvaror blev bättre. Bakverket, som kan serveras varm eller kall, ansluter till en svensk smörgåstradtion. På dessa tårtor förekommer ibland en i svenska sammanhang ovanlig blandning av ingredienser. Nämligen köttråvaror i kombination med lax och skaldjur. Denna blandning har inte setts i många rätter efter 1800-talet.

Vad finns mer i ert sortiment?

Om du är sugen på matiga och goda smörgåsar bakar vi vårt eget bröd. Välj mellan flera olika varianter av mjöl och även surdeg. Om du är sugen på något sött finns det både fikabröd och läckra bakverk att njuta av.  Perfekt för gofikat med vännerna, födelsedagskalaset – eller varför inte lyxa till det på jobbet? Vi har bakat och stått i sedan 1940-talet, och har vid det här laget fått in snitsen. Det tycker både vi och våra nöjda kunder.

Smörgåstårta Gävle - beställ en klassisk festmåltid